gulaschsoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulasch per morberg | gulaschsoppa köttfärs per morberg | päronmarmelad med kanel | ungersk gulasch per morberg | pizzasallad per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Köttfria måndag Då fick det bli denna super enkla tomatsoppa på ugnsrostade kvisttomater och en kryddpåse by Tina Nordström Detta behöver du 1 kg kvisttomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1½ msk tomatpuré 1½ msk olivolja 1 påse jättegott SOPPA rostad tomat och timjan 1 msk vitt vin 7 dl vatten salt Gör så här: Sätt ugnen på 220 grader, skär tomaterna i klyftor skiva löken och krossa dom skalade vitlöksklyftorna Lägg allt i en ugnsfast form med kryddorna, tomatpurén samt olivoljan, rosta i ca 15 minuter Koka under tiden upp vattnet med 1 msk vin, när tomatblandningen rostat färdigt, har du ner det i vattnet och låter det koka med i ca 5 minuter Mixa soppan slät med en stavmmixer, salta soppan med lite flingsalt Ha en bra dag

Källa: bamseshonung.blogspot.se

I dag är det ingen vanlig dag för idag är det Håkans födelsedag, hipp hurra! Därför gör jag (Anki) ett litet tillägg i inlägget vi skrev och förberedde till idag. Hoppas du vet hur mycket du betyder för mej, att du stöttar och är min rygg när min egen mest klöddar! Kärlek! Vi har ju utlovat en liten rapport från matmässan, Älska Mat, som vi var på i Malmö i lördags. Vi har besökt den en gång tidigare, för två år sedan, och vi tyckte faktiskt att det var en anings bättre denna gången. Lite bättre upplagt, men fortfarande kanske lite väl lite matutställare. Dessutom hade vi önskat lite produkter runt själva matlagandet, ni vet köksattiraljer, typ knivar, grytor och formar mm. Men på det hela taget är vi nöjda med dagen! Inträdet, 150 kronor känns skäligt och detsamma gör priset på dryckesbiljetterna, 100 kronor för 5 biljetter. Herr Mårtensson i egen hög person med säsongens första glöggavsmakning på matmässan i lördags. Smaken, ja vad tror ni? Whisky naturligtvis:) Fast vi provade även choklad och hallon/lakrits, alla från Saturnus. Favoritsmak blev faktiskt olika för oss alla fyra! Vi har just anlänt och är lite förvirrade över vilket håll vi ska ta, höger eller vänster...? Men Affe tog raskt tag i situationen och vi gick vänster! Håkan vågade inte riktigt öppna ögonen först:) Som ni ser är det ganska folktomt, vi var på plats redan vid 11.00 och det var vi tacksamma för. Inte förrän 15.30 lämnade vi Slagthuset och då var vi möra! Fösta anhalten var oliverna från Alexander the Greek , de kom vi ihåg från förra gången och de var precis så goda som vi mindes dom! Favoriten med fetaost var tyvärr slut på eftermiddagen när vi skulle handla, så det blev två andra sorter istället, smarriga även de. Tomater i alla dess färger och former från Viken. I Skånemejeriers monter bjöds det bl.a på ostnyhet, Allerum herrgård som är lagrad i 18 månader. En ost som verkligen föll oss alla väl i smaken och den kommer absolut att få flytta in i vårt kylskåp, Håkan ska ta en med hem från jobbet redan idag! Killen i montern var så trevlig att prata med, han skickade dessutom med oss hem tre olika Gratäng crème som vi ska prova. Raskt över till några av alla de godsaker som vi proppade i oss, det absolut godaste vi någonsin har ätit i lakritsväg, nämligen lakrits från Island! Vi har läst om detta under tidigare hos bl.a Kim men aldrig själv hittat det någonstans förrän nu, och det kan vi säga er, att för de som är lakritsälskare så måste ni prova om ni får tillfälle! Islänningarna kan verkligen konsten att göra goda och riktigt salta varianter av de små svarta!!! Så hittade vi till vår glädje en ostdisk där man kunde köpa ostprovarlådor med fem sorters ostar i. Så klart vi köpte vars en lådda, perfekt till första glaset vin som skulle provsmakas! Härligt utbud i Vilhelmsdals Gårdsmejeris ostdisk, vi hittade snabbt en gammal bekant till oss, nämligen Sigvard Rödskägg , som låg där så stolt. Han fanns även med i låddan, men smakade inte alls så starkt som fru Mårtensson tyckte han gjorde när vi träffade honom på Saltsjöbaden, tack och lov. Godast var Tant Elsa och Änglaosten, kom vi överens om vi överens om. Skål, och välkomna till ost och vinprovar hörnan! Tyvärr föll inte vinet i våra glas oss precis i smaken, men som tur var så fanns det gott om andra sorter att prova! Undertiden som vi smaskade i oss så lyssnade vi på lite av föreläsning om lakrits. Sen var det ju planerat att vi skulle gå och käka på någon restaurang i Malmö efter mässan, men det kan ni ju kanske tänka er att det var i princip helt omöjligt. Så mycket som vi provsmakade och provdrack, så hade vi inte ens kunnat klämma ner en liten förrätt. Så planerna ändrades snabbt till att åka hem till Ystad för att gå ut och äta lite senare på kvällen i vår egen stad i stället. Restaurangerna i Malmö kan känna sej trygga ett tag till, men man vet aldrig när vi tar vår "rain-check"! Lite av våra inköp så, några av lakritsburkarna som vi köpte, pulver ska vi baka och göra goda efterrätter av, karamellerna ska vi äta med andakt vi väldigt speciella tillfällen... Två heta såser från Peru, den ena hetare än den andra, hetast var den med en chilifrukt vid namn Rocoto chili - den fick till och med Håkan att svettas lite grann och det ska mycket till då! Som ni förstår så får han helt och hållet ha dessa i fred för sin fru:) Gratäng Crème så som ska testas, resultatet dyker upp någon gång framöver. Några kryddor från Tina Nordströms alla olika kryddblandningar fick vi också med oss hem. Så kvällens middag, den intogs på Sushinu i Ystad, bästa stället i stan vad gäller sushi! Sapporoöl i fruns glas och i allas våra glas hälldes det dessutom Saké som både hissades och dissades. Maten så (vi ber om ursäkt för de dåliga bilderna men i skum belysning med lilla kameran så blir det så). Ett Sumofat med både laxspett, kycklingspett, nudlar, Goma Wakame, såser och sushi beställde vi alla. Ja, alltså vi åt inte vars en sådan här portion! Detta fat delades på två:) Gissa om vi blev mätta... Trötta bröt vi upp vid 9-tiden för att på vars ett håll gå hem och somna sött i sofforna, fulla av intryck! Så var det då den där kändisen som vi minglade med, vissa av er har redan sett vem det var men vi får ju visa er andra också, lite rättvisa får det ju vara i världen! Inte är det någon vidare kvalité på bilden som är tagen med Carinas Iphone, men om ni tittar riktigt noga så ser ni att det är Tina Nordström som tar ett riktigt rejält tag runt Ankis axlar. Vi fick en liten pratstund med henne och hon visade sej vara precis så jordnära och trevlig i verkligheten som man upplever henne när man ser henne på tv, en gla och rejäl skånetös:) Ja, kära läsare, det var väl vad vi hade att bjuda er på från lördagens upptåg. Ikväll ska vi fira födelsedagen med gott i både glas och på tallrik. Födelsegrisen har önskat lite skaldjur och fisk och så får det naturligtvis bli, musslor till förrätt och tonfisk med tropisk kokossås ( recept här ) till varmrätt. Kan tänkas det blir lite efterrätt också... Smaklig spis! / Anki och Håkan

Källa: martenssonskok.blogspot.se

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 4 skiva(or) surdegsbröd 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk pinjenötter 2 msk olivolja 1 ask chevre, Bredbar 1 kruka(or) basilika 2 msk flytande honung flingsalt svartpeppar Tillagning Istället för bredbar chèvre kan man blanda vanlig getost med lite crème fraiche till bredbar konsistens. 1.Rosta brödskivorna och gnugga dem med en halverad vitlöksklyfta när de är varma. Torrosta pinjenötterna hastigt i stekpanna. 2.Ringla olivolja över bröden och bred på chèvren generöst. 3.Lägg på rivna basilikablad och pinjenötter och ringla över honung. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt. 4.Servera som förrätt eller uppskuret i små munsbitar. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Laxen 700 gram laxfilé med skinn 0,75 dl salt 0,75 dl råsocker 40 gram pepparrot , färsk, riven 300 gram rödbetor , rivna 0,5 dl citronvodka , (eller vanlig vodka) 1 knippa(en) dill Blinier 10 gram jäst 2,5 dl mjölk , ljummen 1,5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0,75 dl gräddfil 1 st ägg , delat i gula och vita 1 krm salt smör , att steka i Creme 2 dl crème fraiche 1 st apelsin(er) , skalet (spara lite till dekoration) 1 msk apelsinsaft 1 dl dill , grovhackad (spara lite till dekoration) 1 tsk flingsalt Grovmalen Svartpeppar Tillagning 8 portioner som plockmat: 1. Lägg laxen i en form med skinnet neråt. Gnid in saltet jämnt över fisken. Strö över råsocker, pepparrot och rödbetor. Avsluta med vodka och citronskal. Täck fisken med plastfolie och placera en tyngd ovanpå. Ställ i kylen i ca 2 dygn. 2. Skrapa laxen ren från alla smaksättarna. Torka av med hushållspapper. Skär bort skinnet och skär sedan så tunna skivor som möjligt. Ställ undan medan du gör blinierna. 3. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjölsorterna, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca 30 minuter i rumstemperatur. 4. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till apelsincrèmen. 5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda försiktigt ner i blinismeten. Grädda små plättar, ca en 1/2 dl per plätt, i smör i en het stekpanna på båda sidor. Håll varmt under folie. 6. Arrangera laxen på de ljumma blinierna med en klick apelsincrème och toppa med apelsinskal och dillkvist. Recept Victoria Nordström

Källa: tasteline.com

Måste dela med mig av det här receptet, jag gjorde det i somras till grillat kött. Potatisen va väldigt uppskattad av gästerna och jag inspirerades av Tina Nordström, orginalrecept HÄR Ingredienser: Bakpotatis, riven ost, sommarlökar, vitlök, blomkål, citron, kryddor efter smak Jag gjorde såhär: Baka potatisen i ugn tills den är mjuk, dela potatisen mitt itu och gröp ur innehållet. Potatisen du gröpt ut lägger du i en bytta. Spara alla tomma halvor och gröp ur försiktigt. Koka sommarlök i smör och vatten så löken blir mjuk. Blanda ner löken i potatisen och mosa. Blanda ner lite riven ost, saft från citron, små buketter av en halv blomkål och lite vitlök. Vispa ihop allt, spä med lite av kokspadet från löken till en bra konsistens. Ha i blandningen i de tomma skalen. Strö ut lite riven ost, in i ugnen tills osten smält och potatisen är varm. MUMS! Kan verkligen rekommendera det här, så gott!

Källa: lindisen81.blogspot.se

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 0,5 l jordgubbar 0,5 l mango(s) , (går även bra med fryst) 1 knippa(en) färsk mynta, Stor 2 msk socker 1 dl saft från en pressad lime Glass 1 l vaniljglass , äkta 0,5 dl syltad ingefära , finhackad 1 msk ingefärslag Nötterna 2 dl pecannötter 2,5 msk flytande honung Tillagning 1. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela i kvartar. Skär mangon i kuber. Plocka av myntabladen och strimla dem. Blanda socker med limesaft och låt stå tills sockret löst sig. ­Blanda i myntan. 2. Lägg mangon och jord­gubbarna i en stor skål och häll över marinaden. Blanda väl. 3. Lägg alla ingredienser till glassen i en stor skål och blanda väl. Ställ in i frysen. 4. Rosta nötter och honung i stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Bred ut nötterna på ett bakplåts­papper så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat. 5. Ta ut glassen ur frysen och ­skeda upp i fyra skålar. Lägg över frukten och toppa med nötterna. Vin: St Stephan’s Crown Tokaji Aszú 3 Putto­nyos, 114 kr (500 ml), ­Ungern, 2928, vitt sött. Recept/styling: Victoria Nordström Vintips: Mikael Mölstad Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Copyright 2017 ® - Kontakt