gulaschsoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulasch per morberg | gulaschsoppa köttfärs per morberg | päronmarmelad med kanel | ungersk gulasch per morberg | pizzasallad per morberg
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Detta är en riktigt favorit. God som förrätt tillsammans med lite sallad, men passar lika bra på en buffé. Receptet kommer ifrån Tina Nordström, vet dock inte ifrån vilken av hennes böcker. Tårtan går alldeles utmärkt att göra dagen innan den ska serveras. Räcker till ca 8 personer. 6 skivor färskt vitt bröd 1 dl persilja 1 dl dill 75 g smält smör 200 g färska, skalade räkor 1 rödlök 2 avokado 3 1/2 gelatinblad skal och saft ifrån 1 citron 2,5 dl crème fraiche 3 dl gräddfil salt och vitpeppar 2 dl ishavsrom Skär bort kanterna på brödet. Plocka persilja och dill och mixa det tillsammans med brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till en "deg". Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbara kanter. Häll ut brödmassan i pajformen och platta till. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är helt mjuka. Lägg bladen i en kastrull och värm försiktigt. Häll i 1/2 dl crème fraiche och rör ihop. Ställ kastrullen åt sidan när gelatinbladen lösts upp. Låt svalna något. Finhacka rödlöken och hacka avokadon. Blanda räkor, lök och avokado. Blanda i resten av crème fraichen och grädden. Riv citronen, häll i skal och saft. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner en sked av räkröran i gelatinblandningen för temperaturutjämning. Häll därefter gelatinblandningen i räkröran och rör om. Lägg fyllningen i pajformen, plasta väl och ställ i kylen. Vid servering: Ta bort kanterna på pajformen och bred ut rommen på tårtan. Garnera med något som ser trevligt ut, t ex några räkor, cocktailtomater, dill, citronskivor eller något annat gott. Servera gärna med lite sallad som blandats med olivolja och vinäger.

Källa: minabastareceptochnagratill.blogspot.se

Efter 9 timmar i ugnen!! Mums! Med massor av goda tillbehör! I den bästa av matvärldar så älskar jag recept som är enkla att läsa, enkla att göra och samtidigt ger ett otroligt gott resultat. Är det dessutom en rätt som jag kan göra när vi ska vara många, ja då är det en fullträff! Pulled Pork uppfyller alla dessa saker! Det enda man ska tänka på det är att det tar ca 9 timmar. Men å andra sidan så hinner du göra mycket annat roligt under tiden då du knappt behöver göra något!! Så läsa igenom det enkla receptet, handla, laga och njut!! 1 kg kött räckte i vår familj till 1 middag och en lunchrest till mig och mannen. Då hade vi tillbehör som pitabröd, tomat, gurka mm. som du ser på bilden. Detta är något du med fördela kan göra över natten när du sover. Nästa dag har du en perfekt maträtt att ta med dig till stranden, båten, husvagnen eller vart du nu ska! Receptet nedan har jag tagit från Tina Nordström när hon lagade detta i ett av sina program. Till 1 kg. 1 kg benfri fläskkarré ca 3 dl barbecue sauce (se bilden) ½ msk paprikapulver 2 krm cayennepeppar 2 msk olivolja Sätt ugnen på 110 grader. Lägg köttet i en gryta som tål att stå i ugnen. Blanda alla ingredienserna och häll på köttet. Gnugga in ordentligt. Ställ in grytan i ca 9 timmar. Efter 4-5 timmar kan du om du vill vända på köttet och ös över lite sås. Men det är inte nödvändigt. Ta sedan ut köttet. Köttet är nu jättemört och fint. De drar bara enkelt sönder det med en gaffel. Servera det tillsammans med tomat, gurka, majs, strimlad rödlök, paprika, lite crème fraiche osv. Dvs typ tacotillbehör. Vi la allt detta i ett pitabröd. Det går också bra med tortillabröd. Blir det kött över så ös på lite av såsen som blev kvar i grytan så håller sig köttet saftigt. Förvara i en plastburk för att det inte ska komma till luft som torkar ut. Vi värmde lite kött nästa dag och la i tunnbrödsrullar med grönsaker till lunch. Mumsigt det också. Du kan med fördela göra på mer än 1 kg. Se bara till att du har en tillräckligt stor gryta som går in i ugnen. Praktisk mat när ni blir många på festen eller kalaset!!

Källa: lagasmakanjut.blogspot.se

Ingredienser 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche rödlök, finhackad Tillagning 12 munsbitar: 1. Halvera potatisarna. Skär bort en liten skiva i de rundade ändarna så att halvorna får en botten att stå på. 2. Bred på löjrommen och klicka på lite crème fraiche. Toppa med hackad rödlök. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Ingredienser 750 gram färskpotatis(ar) , kokta 1 knippa(en) grön sparris , ca 250 gram 8 st morot , små salt och nymalen svartpeppar salvia timjan 4 msk smör Tillagning Har man inte grillen igång kan man värma paketen i ugnen. 1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Bryt av nedersta biten på sparrisen och koka den knappt mjuk, ca 5 minuter. Skrapa morötterna och koka dem också knappt mjuka. 2. Fördela potatis, sparris och morötter på fyra ark aluminiumfolie. Salta och peppra. Lägg på örter och klicka på lite smör. Vik ihop till ett tätt paket. 3. Lägg på grillen i ca 15 minuter eller värm i ugnen i 15 minuter på 225 grader. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 200 gram trattkantareller , (eller 25 g torkade, blötlagda och urkramade) 50 gram kantareller , gula små 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl hönsbuljong 4 dl kalvbuljong 1,5 dl vispgrädde 1 dl Creme fraiche 1 msk svartvinbärsgelé salt och svartpeppar Sherry , eventuellt Tillagning 1. Ansa trattkantareller och gula kantareller. Hacka trattisarna grovt. Hacka lök och vitlök. 2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull så att löken blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt trattisarna och låt dem fräsa med. 3. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och låt alltsammans puttra 20–30 minuter. 4. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. Kör ev med stavmixer precis före serveringen, så att soppan blir skummig. 5. Stek de gula kantarellerna. Fördela dem i djupa tallrikar och häll på soppan. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria nordström Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 8 st färska tomater 1 st vitlöksklyfta(or) 1 dl färsk basilika 2 st mozzarella olivolja extravergine pasta , penne eller pipe rigate Tillagning 1. Skär tomaterna i bitar och lägg i en skål. Riv ner vitlöken, tillsätt hackad basilika. Skär mozzarellan i bitar och lägg i den. 2. Häll över olivolja, salta och peppra och låt stå medan du kokar pastan enligt anvisning på paket. 3. Häll av pastavattnet och slå över pastan i skålen med tomatröran. Rör om så att allt blandas ordentligt och se till så att inte mozzarellan blir till en klump. 4. Servera medan det är ljummet. Recept: Joanna Drevinger Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 4 skiva(or) surdegsbröd 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk pinjenötter 2 msk olivolja 1 ask chevre, Bredbar 1 kruka(or) basilika 2 msk flytande honung flingsalt svartpeppar Tillagning Istället för bredbar chèvre kan man blanda vanlig getost med lite crème fraiche till bredbar konsistens. 1.Rosta brödskivorna och gnugga dem med en halverad vitlöksklyfta när de är varma. Torrosta pinjenötterna hastigt i stekpanna. 2.Ringla olivolja över bröden och bred på chèvren generöst. 3.Lägg på rivna basilikablad och pinjenötter och ringla över honung. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt. 4.Servera som förrätt eller uppskuret i små munsbitar. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

{0} port. Ingredienser 3 st ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl maizena majsstärkelse 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk mald kardemumma Citronkräm 3 dl vispgrädde 250 gram Mascarpone 1,5 dl citroncurd 1 st citron(er) , skal och saft Till servering valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron Tillagning 8-10 bitar: 1. Värm ugnen till 225 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. 3. Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. 4. Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät! Receptet är hämtat ur "Tinas sommar" av Tina Nordström (Bonnier fakta) Foto: Charlie Drevstam

Källa: tasteline.com

Receptet till de här rulladerna kommer ursprungligen från ett av matprogrammen som Tina Nordström hade tillsammans med Tomas Tengby, kan det ha varit i början av 2000-talet? Tänk, alla pratade mat under en period, hennes matlagningprogram var något nytt. Vi hade män i vår bekantskapskrets som hittade till köket, och var man bortbjuden var det ofta någon maträtt från Tinas program som serverades. Idag är det annorlunda, i dag handlar det mycket om matfusk, det farliga sockeret, fettet och vilken bantningsmetod som är bra eller farlig. Men den pågående debatten om mat behövs... Receptet till rulladerna har nog förändrads under åren. Oxrullader fyllda med : Senap Morot Purjolök Saltgurka starka korvar (ölkorv, chorizo) Serverade rulladerna med rotfruktspytt, gräddsås och rårörda lingon.

Källa: matboa.blogspot.se

Frasiga falafel Nu har jag gjort falafel så som Tina Nordström gjorde på tv här om veckan. Hon har helt rätt - det blir absolut godast att göra dem på okokta, enbart blötlagda kikärtor! Kommer alltid att göra efter detta receptet nu. Och jag har kikärtor som varit blötlagda, i frysen, i fall man har lite bråttom någon gång. Här kommer receptet och beskrivning på hur jag gjorde dem! Rekommenderar dem varmt! Till 2 mycket hungriga personer eller 3 mindre hungriga behövs: 3 dl kikärtor som varit blötlagda över natten 2 klyftor vitlök (närodlad?) 1 liten gul lök (närodlad?) 0,5 dl hackad persilja (närodlad?) 1 dl färsk koriander (hoppade jag över) 1-2 msk vetemjöl från svenska bönder, eller maizena 1 tsk salt 1 tsk bakpulver ev. ett par matskedar vatten 2 krm kajennpeppar 1 tsk spiskummin 1 tsk kardemumma (hoppade jag över) 1 dl färsk pepparrot (hoppade jag över) (odlas i Fjärås) olja att steka eller fritera i (välj gärna svensk rapsolja) Jag vet inte hur Tinas falafel smakade, men mina blev i varje fall precis som jag ville ha dem :-) Så de ingredienser jag hoppade över vet jag inte om jag kommer bry mej om i fortsättningen heller. Gör nu såhär: Kikärtorna lägger du i blöt över natten. Det ska vara mycke vatten så det täcker ordentligt. Ha dem i kyl om det är sommar och varmt. Sedan är det bara att skölja dem i kallt vatten och mixa dem med allt utom kryddorna. Du ska inte mixa kikärtorna helt släta, för de ska ha lite tuggmotstånd. Smaksätt sedan smeten med kryddor. Jag behövde inte tillsätta vatten. Smeten ska vara lätt att forma till små bollar eller bullar . Jag stekte mina i bara en liten skvätt rapsolja och liten klick smör. Det är bara att välja om man vill fritera eller steka, men jag blev helt nöjd med mina.

Källa: hopkokmedkarlek.blogspot.se

Copyright 2017 ® - Kontakt