gulaschsoppa per morberg | grönkålssoppa per morberg | rättikagratäng halv åtta hos mig | gulaschsoppa köttfärs per morberg | gulasch per morberg | pizzasallad per morberg | päronmarmelad med kanel
Inloggning

Logga in för att recept999 för att spara dina favoritrecept

Om du ej har registrerat dig ännu, registrera nu!

Glömt lösenord?

Ingredienser 12 st färskpotatis(ar) 0,5 st rödlök, finhackad 2 msk olivolja 2 msk vitvinsvinäger salt peppar 1 kruka(or) basilika rostbiff , eller skinka till servering Tillagning 1. Det bästa är att hitta en skål kall kokt potatis i kylen. Finns inte det börjar man med att skrubba potatisen och koka den. 2. Hacka rödlöken fint och skaka ihop hacket med olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. 3. Skär potatisen i kvartar och häll i en skål. Riv bladen av basilikan och blanda ner dem och dressingen i potatisen. Servera med något kallskuret. Recept: Maud Lindholm Stajlist: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

Detta är en riktigt favorit. God som förrätt tillsammans med lite sallad, men passar lika bra på en buffé. Receptet kommer ifrån Tina Nordström, vet dock inte ifrån vilken av hennes böcker. Tårtan går alldeles utmärkt att göra dagen innan den ska serveras. Räcker till ca 8 personer. 6 skivor färskt vitt bröd 1 dl persilja 1 dl dill 75 g smält smör 200 g färska, skalade räkor 1 rödlök 2 avokado 3 1/2 gelatinblad skal och saft ifrån 1 citron 2,5 dl crème fraiche 3 dl gräddfil salt och vitpeppar 2 dl ishavsrom Skär bort kanterna på brödet. Plocka persilja och dill och mixa det tillsammans med brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till en "deg". Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbara kanter. Häll ut brödmassan i pajformen och platta till. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är helt mjuka. Lägg bladen i en kastrull och värm försiktigt. Häll i 1/2 dl crème fraiche och rör ihop. Ställ kastrullen åt sidan när gelatinbladen lösts upp. Låt svalna något. Finhacka rödlöken och hacka avokadon. Blanda räkor, lök och avokado. Blanda i resten av crème fraichen och grädden. Riv citronen, häll i skal och saft. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner en sked av räkröran i gelatinblandningen för temperaturutjämning. Häll därefter gelatinblandningen i räkröran och rör om. Lägg fyllningen i pajformen, plasta väl och ställ i kylen. Vid servering: Ta bort kanterna på pajformen och bred ut rommen på tårtan. Garnera med något som ser trevligt ut, t ex några räkor, cocktailtomater, dill, citronskivor eller något annat gott. Servera gärna med lite sallad som blandats med olivolja och vinäger.

Källa: minabastareceptochnagratill.blogspot.se

Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över. Den goda varianten kommer från Tina Nordström. Köttfärspaj 4 portioner Pajdeg: 50 g rumstempererat margarin 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk 2 tsk bakpulver Fyllning: 1 pkt bacon 400 g nötfärs 1 gul lök 6-8 färska champinjoner 2 skalade vitlöksklyftor 1 msk kalvfond 2 msk tomatpuré 2 tsk soja salt och peppar margarin till stekning Täcke: 4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche) 1 msk lättmajonnäs 1-2 dl riven mager lagrad ost Pajdeg: Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Fyllning: Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Skiva löken tunt, hacka vitlöksklyftorna. Fräs i lite margarin tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt kalvfond, soja och tomatpuré. Lägg i bacon. Smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet. Täcket: Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.

Källa: minfruktsallad.blogspot.se

I lördags åt vi en himmelsk god efterrätt. Vaniljpannacottan tillsammans med limemarinerade bär var bland det godaste jag har ätit på länge. Johanna som bjöd hade hittat receptet hos Tina Nordström. 4 pers Pannacotta: 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ½ dl strösocker 1,5 gelatinblad Gör så här: Skåra 1 vaniljstång och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och koka upp. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och rör ner i grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ svalt i minst 4h. Limemarinaden Riv limeskal och blanda med lite socker. Blanda ordentligt så att all smak kommer ur. Blanda limesockret med blåbär och hallon. Pressa limesaft över pannacottan och häll på bären. Helgen innehöll även ett riktigt roligt dygn på Ästad Gård . Har ni möjlighet så ska ni absolut åka dit. Hur roligt som helst. Vi lekte "fångarna på gården", kopplade av i deras fina spa-anläggning och åt en massa god mat. I de här husen bodde de flesta av oss. Riktigt fräscht och fint! Undervattensbastu med en härligt kall sjö att svalka sig i var bara en del av spa-anläggningen. Man kände att man levde när man hoppade i här! Kram

Källa: mor-mia.blogspot.se

I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den. Den här gången var det den fd fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg som fick besök i sin stad Bergamo, och självklart lagades det mat med Italiensk inspiration. En av rätterna hon lagade hette Gnudi och det är ostbollar som hon sedan blandade med ugnsrostade tomater. När det var dags att laga "fredagspasta" så hade hennes maträtt snurrat något varv i huvudet och jag hade omvandlat den lite i baserat på råvaror jag hade hemma redan. Så med inspiration från hennes rätt skapade jag något annat. Fylld pasta med ugnsrostade romanticatomater, minimozzarella och prosciutto (2 portioner) 400 gram romanticatomater 2 st vitlöksklyftor 0,5 st röd chili (utan kärnor) 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 gram minimozzarella (20 st) 250 gram Perline prosciutto (eller annan valfri fylld pasta) 15 gram smör 100 gram prosciutto 0,5 dl riven parmesanost Börja med att värma upp ugnen till 250 grader samt sätt på en stor kastrull med vatten på plattan och koka upp det. Tvätta tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med skivad vitlök och hackad chili. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt. Sätt i formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 10 minuter. Stäng av ugnen och ta ut formen med tomaterna, mosa dem försiktigt med hjälp av en gaffel och lägg sedan ner minimozzarellan i formen. Ställ in formen i den avstängda ugnen och låt den stå där i ca 5 minuter så att osten börjar smälta. Under tiden smält lite smör försiktigt i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar lite nötigt. Koka därefter pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet från pastan med hjälp av ett durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, ta ut formen med tomaterna ur ugnen och blanda ner allt i pastan. Lägg upp blandningen på två tallrikar, ringla över det brynta smöret, lägg lite strimlad prosciutto ovanpå och avsluta med att toppa anrättningen med färskriven parmesanost. Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken https://twitter.com/skolkocken

Källa: skolkocken.blogspot.se

Ingredienser 6 st färskpotatis(ar) , kokta 4 msk löjrom 4 msk crème fraiche rödlök, finhackad Tillagning 12 munsbitar: 1. Halvera potatisarna. Skär bort en liten skiva i de rundade ändarna så att halvorna får en botten att stå på. 2. Bred på löjrommen och klicka på lite crème fraiche. Toppa med hackad rödlök. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 200 gram trattkantareller , (eller 25 g torkade, blötlagda och urkramade) 50 gram kantareller , gula små 1 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 4 dl hönsbuljong 4 dl kalvbuljong 1,5 dl vispgrädde 1 dl Creme fraiche 1 msk svartvinbärsgelé salt och svartpeppar Sherry , eventuellt Tillagning 1. Ansa trattkantareller och gula kantareller. Hacka trattisarna grovt. Hacka lök och vitlök. 2. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull så att löken blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt trattisarna och låt dem fräsa med. 3. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden och låt alltsammans puttra 20–30 minuter. 4. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. Kör ev med stavmixer precis före serveringen, så att soppan blir skummig. 5. Stek de gula kantarellerna. Fördela dem i djupa tallrikar och häll på soppan. Recept: Ingrid Eriksson Styling: Victoria nordström Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser 4 skiva(or) surdegsbröd 1 st vitlöksklyfta(or) 3 msk pinjenötter 2 msk olivolja 1 ask chevre, Bredbar 1 kruka(or) basilika 2 msk flytande honung flingsalt svartpeppar Tillagning Istället för bredbar chèvre kan man blanda vanlig getost med lite crème fraiche till bredbar konsistens. 1.Rosta brödskivorna och gnugga dem med en halverad vitlöksklyfta när de är varma. Torrosta pinjenötterna hastigt i stekpanna. 2.Ringla olivolja över bröden och bred på chèvren generöst. 3.Lägg på rivna basilikablad och pinjenötter och ringla över honung. Dra några varv med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt. 4.Servera som förrätt eller uppskuret i små munsbitar. Recept: Agneta Ullenius Stajling: Victoria Nordström Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Chili con carne 500 gram blandfärs 2 st rödlök(ar) 3 st vitlöksklyftor 2 st persiljerot 1 st kålrabbi 200 gram morötter olivolja 2 tsk salt 2 tsk spiskummin, malen 2 tsk paprikapulver 2 tsk sambal oelek 2 förpackning krossade tomater 1 dl vatten 1 förpackning vita bönor Ostbröd 4 st bröd 50 gram smält smör 1 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 påse riven ost 1 tsk timjan Tillagning 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Chili con carne: Skala och tärna lök, vitlök, persiljerötter, kålrabbi och morötter. 3. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök och rotfrukter i olivolja i en gryta. Tillsätt salt, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek och fräs ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten och koka på låg värme under lock i ca 20 minuter. 4. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i grytan, rör om och koka upp. Smaka av och krydda ev mer. 5. Ostbröd: Smält smöret i en kastrull och riv i vitlök. Skär ett djupt snitt i varje bröd och pensla med det smälta vitlökssmöret. Fyll varje bröd med lite riven ost och krydda med lite timjan. Gratinera bröden i ugnen tills osten smälter och bröden blir gyllenbruna, ca 5-7 min. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Recept: Tina Nordström Foto: Susanna Livijn Wexell Näringsvärde: 829 kcal, 46 g protein, 38 g fett, 65 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Kyckling 650 gram kycklingfilé salt och svartpeppar rapsolja smör Curry 200 gram morötter 2 st kålrabbi 2 st gul lök(ar) 0,5 st röd chilipeppar rapsolja 3 msk röd currypasta 1 förpackning kokta kikärtor 400 ml kokosmjölk 2 msk fisksås 2 st limefrukt(er) , saft och rivet skal salt och svartpeppar 1 kruka(or) mynta Tillagning 1. Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt. 2. Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter. 3. Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Curry: Smaksätt currygrytan med lime, fisksås, salt, peppar och rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 port. Ingredienser Fläskkotletter 500 gram fläskkotlett salt och svartpeppar smör och olivolja Varma tomater och druvor 300 gram vindruvor 250 gram cocktailtomat(er) 3 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor, finhackade 3 msk flytande honung 1 tsk salt svartpeppar från kvarn 0,5 kruka(or) bladpersilja Parmesanbröd 10 st brödskivor 75 gram smör 2 tsk dijonsenap 50 gram parmesanost Tillagning 1. Varma tomater och druvor: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka. 2. Parmesanbröd: Skär brödet i avlånga krutonger. Finriv parmesanosten. Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke. Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen. 3. Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet. Doppa gärna brödet i spadet från druvorna. Recept: Tina Nordström Foto: Maddzan Lindblad Näringsvärde: 699 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Källa: tasteline.com

Recept999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recept999 does not host recipes, only links to other sites. FAQ
Copyright 2018 ® - Kontakt